Salata de naut cu untisor si leurda

Photo0614

Asta o sa fie tare scurta. Salata am pregatit-o prin ajun de weekend, inainte sa ma scufund in pretiosul Cluj cu a lui vărzărie, munti de cartofi prajiti si junk, asa ca de deplasare si sa ma dreg cu spicy chai in Samsara, cea mai chill ceainarie din sistemul nostru solar. Eu fiind extrem de prietenoasa cu conexiunea, dar mai mult din strafundul canapelei mele sau canapelei prietenilor, atunci cand mi se permite sa le mangai obsesiv wi-fi-ul, am ajuns sa va impartasesc reteta asta extraordinar de comoda, deloc pretentioasa si sanatoasa, de altfel, abia acum.Toate bune, doar sa va grabiti sa mai gasiti prin piete verdeturile de primavara.

Photo0608

Photo0621

 Ingrediente (2-3 portii):

· 1 ceasca naut inmuiat

· 2 rosii

· ½ castravete d’ala lung

· 1 legatura leurda

· ½ legatura untisor

· 1 lingura seminte de floarea soarelui

· 1 lingura seminte de susan

 Dressing :

· 1 lingura mustar clasic sau cu boabe

· 1½ lingura otet balsamic

· 1 lingura zeama proaspata de lamaie

· 2 linguri ulei masline

· praf sare, praf zahar (brun)

Singura buba a retetei este ca nu poate fi gatita asa, dupa apucate, decat daca-ti iei stomacul in dinti si folosesti naut la conserva. The bad guy. Altminteri, nautul se pune cu o seara inainte intr-un bol cu apa rece si se lasa asa, sa-si faca veacul. A doua zi se scurge, se spala intr-o apa – doua si se fierbe cam 20 de minute la foc potrivit.

Leurda si untisorul se spala frumusel, se aleg frunzele si se arunca intr-un castron incapator. Personal, untisorul imi place sa-l vad intreg in farfurie, sa-i admir rotunjimea frunzei, dupa care sa-l rontai asa, iepureste, pe cand leurda o tai fasii demne de cate o îmbucătură furculițată (don’t.even.ask). Rosiile spalate si curatate de codite le-am taiat in sferturi de felii grosute si le-am aruncat peste verdeturi alaturi de catravetele spalat (si curatat neatent de coaja, daca e din supermarket) si taiat dupa cum mi s-a nimerit la cutit. Am chemat la petrecere si nautul acum fiert, clatit in apa rece, scurs de apa rece in care l-am clatit si lasat sa se raceasca simtitor. Am presarat semintele crude (daca preferati mai multa aroma, dar mai putine substante nutritive, puteti praji usor semintele in tigaie, fara ulei, pret de cateva minute, doar pana devin usor aurii) si am stropit cu dressingul pe care l-am compus separat.

As mai fi adaugat si cateva fasii de lipie coapta si stropita cu putin ulei de masline, doar de dragul texturii. Data viitoare.

Pofta si iepureala in bucatarie.

Dragoste!

Publicitate

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Ioana spune:

    Yummy, ce bine arata! eu sunt innebunita dupa tot ce inseamna „salata cu…” ;)

    1. „Salatele cu” sunt cele mai bune :-))

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.