FAUNA: Ouă umplute cu pesto de pătrunjel

jjkkk

Povesteam săptămâna trecută despre Fauna, proiectul video în care investesc suflet și timp cu mare drag și cu Dan Basu. Mi-am promis să creez conținut vrednic de voi săptămânal și, câtă vreme voi avea două mâini, două picioare și toate scaunele la cap, o să caut să mă țin de cuvânt. Colac peste pupăza din tei, mă fac fată de treabă și scriu conștiincios aici, că am idei frumoase de întrupat și vreau să putem crește armonios împreună. Vedeți voi!

Tot săptămânal o să transcriu în română rețetele aici, pe blog, pentru că nu vreau să privez pe nimeni de nimic din ceea ce fac. Nu pot, în continuare, să vă las clipurile video aici și sper să pot remediez problema curând pentru ca totul să fie simplu și accesibil tuturor.

Până facem altcumva, clipul de astăzi este de găsit aici >> http://bit.ly/faunaeggs

IMG_5709p

IMG_5694io

Toată copilăria mi-au plăcut ouăle umplute făcute de bunica, iar mai apoi ouăle mamei așezate cu susu-n jos pe pat de maioneză și umplute cu pate. Mi se păreau niște bijuterii delicioase de care nu m-aș fi despărțit o viață-ntreagă și cred că dacă mi-aș fi aflat obiceiurile din farfurie de peste ani, m-aș fi crucit și și aș fi jurat pe roșu că n-am cum să fiu eu asta, astăzi.

Nu am mai pus gram de dinte pe așa ceva de ani buni și nici că aș mai fi gustat, dar, mai mult de dragul musafirilor de la masa de Crăciun decât pentru gușa mea pofticioasă, am căutat să găsesc un compromis care să nu se scalde în băi de maioneză, că din aia a avut salata non boeuf cu nemiluita și să pară apetisant și pentru consumatorul ocazional de ouă, adică eu. Unde mai pun că s-a dovedit a fi un aperitiv gustos, mult mai puțin sănătos decât tovarășul cu pate și maioneză și foarte ușor și rapid de preparat.

Ingrediente:

6 ouă, fierte tari

2 legături pătrunjel, tocat

o ceașcă brânză (eu am folosit telemea de capră și brânză albastră)

1 ceapă roșie, cuburi

6 căței usturoi, zdrobiți și tocați

ulei de măsline extravirgin cu nemiluita

o mână semințe crude de dovleac, decojite și hidratate

sare de mare după gust

fulgi chilli

Am dat prin blender pătrunjelul, brânza, ceapa, usturoiul, semințele de dovleac scurse de apă, un praf de sare și ulei de măsline din belșug sau după gust.

Am decojit ouăle, le-am tăiat în jumătăți pe lung și le-am curățat de gălbenuș.

Am frecat gălbenușurile de ou cu o lingură jumate, două de pesto și am umplut ouăle cu compoziția.

Am făcut un pat de pesto pe o farfurie, am așezat ouăle cu fața în sus, le-am ornat cu câte un moț de pesto dat printr-un șpriț și am presărat fulgi de chilli.

Recunosc că am făcut exces de zel cu cantitatea de pesto, dar ceea ce rămâne se potrivește de minune cu o cină fulger sub formă de paste cu pesto, mânjitură peste cartofii copți sau fierți de la prânz, pe o felie de pâine cu multe semințe la mic dejun sau păturică de verdeață peste un știulete de porumb fiert, aburind, in pârg de august.

Later edit:

 

Publicitate

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.