Daca veti face reteta asta delicios de simpla de parfait cu fructe de padure si biscuiti cu ghimbir, veti constata si voi, la fel ca mine, ca e perfecta nu doar pe post de desert super sanatos, dar e si un mic dejun rapid si energizant sau un truc destept pentru a-i face pe cei mici (sau cei mari, va stiti voi) sa manance mai multe fructe.
Saptamana trecuta am primit un colet cu produse pentru degustare de la Unicorn Naturals, cei care importa o gama misto de biscuiti scotieni din ovaz cu traditie – Nairn’s. V-am spus si data trecuta ca i-am mancat si mi-au placut foarte mult, au un gust si o textura de vis. Daca in reteta de aperitive m-am jucat cu trei tipuri de painici si crackersi din ovaz, acum vreau sa fac tam tam cu biscuitii fara gluten din ovaz integral cu ghimbir, ca pe cei cu fructe i-am devorat fara sa ma gandesc prea mult.
Sa notam faptul ca ovazul in sine nu contine gluten, dar felul in care este manipulat si procesat in fabrici il poate contamina cu usurinta. Tocmai de aceea, Nairn’s are o gama de sortimente fara gluten care este procesata in fabrici separate. Sa va mai spun? Ovazul integral e bogat in fibre solubile care elibereaza energia lent, mentinand starea de satietate un timp mai indelungat (sunt foarte satiosi). Plus ca e o sursa buna de vitamine si minerale (mangan, magneziu, fosfor, vitamina B) si beta-glucani care contribuie la scaderea colesterolului. Fara grau, OMG (organisme modificate genetic, culori artificiale, arome, conservanti sau grasimi hidrogenate. Adica mancare curata.
Parfait cu fructe de padure si biscuiti din ovaz cu ghimbir (fara gluten)
Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 banane coapte
- 3 linguri zmeura congelata + extra pentru decor
- 2 lingura afine congelate + extra pentru decor
- 1 lingura miere sau sirop de artar 🌿
- 250g iaurt grecesc 2%
- 2 pachete biscuiti fara gluten cu ghimbir Nairn’s
Metoda:
- Zdrobeste biscuitii cu un facalet sau in robotul de bucatarie.
- Baga la blender fructele, mierea si iaurtul grecesc pana se transforma intr-o crema superb colorata. Mie imi place sa ma joc cu cantitatile de zmeura si afine ca sa obtin diferite nuante mai fine sau mai intense.
- Aseaza pe straturi biscuitii si crema de fructe (incepand cu biscuitii) in doua cupe sau pahare transparente. Pastreaza putin biscuite si pentru decor.
- Presara biscuitele ramas pe deasupra si adauga zmeura si afine congelate sau proaspete.
- Devoreaza tot.
#ProvocareaNairns #IanuarieFaraPaine