3 Idei Rapide de Aperitive cu Painici din Ovaz / #ianuariefarapaine

3_idei_rapide_aperitive_orice_sezon_fara_paine2

In timp ce imi puneam cuvintele in ordine ca sa scriu textul asta ce urmeaza, m-am trezit ca mi-a luat-o mintea pe campii si am gasit rapid cateva scenarii pentru care aveti nevoie de super gustarile de mai jos in viata voastra. Eu sper ca am atins toate posibilitatile, dar astept cu interes completari la cele de mai jos:

  1. Va plac mult sandvisurile, dar aparentele conteaza;
  2. Incercati sa eliminati painea din dieta si cautati o alternativa sanatoasa, dar fara sa faceti rabat la gust;
  3. Aveti intoleranta la gluten, dar si o pasiune pentru tapas;
  4. Hummus-ul avea nevoie de un nou prieten;
  5. Mancati snacksuri in secret si nu vreti sa va mai simtiti vinovati. Nu, doar eu?
  6. V-ati trezit cu oaspeti pe nepusa masa si nu vreti sa ii serviti cu covrigei si Fanta.

Daca v-am captat atentia, bear with me, trebuie sa va povestesc! Zilele trecute am primit de la Nairn’s un colet cu mai multe tipuri de biscuiti si inlocuitori de paine din ovaz pentru a-i degusta si, cum imi place mie sa impartasesc cu altii atunci cand gasesc produse si servicii care ma impresioneaza pe bune, vreau sa atrag atentia si asupra situatiei noastre de fata. Care e delicioasa, vorbesc serios.

Uite cum sta treaba: mie-mi place o paine buna, ma bucur de ocazionalul chips mai mult decat as vrea, iar turtitele alea din orez mi se par pur si simplu sinistre. Asa ca normal ca am vazut inimioare dupa ce am mancat din fiecare minunatie dintr-asta si mi-am imaginat cum le-as putea combina ca sa ma bucur de ele ca o rafinata si sa nu le devorez direct din cutie asa cum nu cred ca face nimeni, de altfel. Asa cum nici eu nu mananc painici din ovaz integral cu avocado cream cheese in timp ce va scriu randurile astea. Ceea ce vreau sa spun, de fapt, e ca sunt incredibil de bune.

In lume au fost realizate numeroase cercetări stintifice care au aratat beneficiile ovazului integral pentru sanatate. Ovazul este o cereala bogata in fibre si contine carbohidrati complecsi, care dau organismului un impuls natural si sanatos si care va ajuta sa pastrati nivele ridicate de energie, pe tot parcursul zilei.

Nairn’s produce alimente din ovaz de mai mult de 100 de ani, folosind doar ovaz integral din Scotia, acolo unde clima este perfecta pentru cresterea sa naturala si unde agricultorii nu trebuie sa utilizeze insecticide.

Am putea spune ca cei de la Nairn’s cunosc, cu adevarat, ovazul. De asemenea, stiu importanta pastrarii delicioaselor produse cat mai simple, sanatoase si integrale, iar dovada este gustul acestora.

GUSTUL, v-am spus, g u s t u l !

Painicile si biscuitii scotieni de la Nairn’s sunt facute din ovaz de prima calitate si contin doar ingrediente simple, fara substante artificiale, uleiuri hidrogenate, OMG sau zahar adaugat. Sunt foarte gustoase, poate cele mai gustoase pe care le-am incercat, foarte satioase, nutritive si ambalate practic, gata de luat in geanta sau in buzunar. Se gasesc in varianta clasica sau fara gluten, dar sunt si cateva variante de biscuiti dulci cu continut mic de zahar – nu stiu daca favoritii mei sunt cei cu ghimbir sau cei fara gluten cu ciocolata.

Daca vreti sa aflati mai multe despre produsele Nairns, faceti click pe Unicorn Naturals unde gasiti mai multe detalii.

Painicile si biscuitii din ovaz integral Nairn’s se pot gasit pe site-ul Unicorn Naturals, in supermarketurile Carrefour, Mega Image sau in retelele Carturesti, Naturalia, Bebe Tei si in magazinele BIO din tara.

Hai cu reteta!

3_idei_rapide_aperitive_orice_sezon_fara_paine1

Painici din ovaz integral cu Baba Ganoush si rodie

Ingrediente:

  • 1 vanata mare (sau vinete congelate)
  • 1 catel mic usturoi, tocat
  • 2 linguri tahini (pasta de susan)
  • zeama proaspata de lamaie
  • 1 pachet painici din ovaz integral fin macinat Nairn’s Fine Milled Oatcakes
  • busuioc lamaios (optional)
  • sare

Metoda:

Aici nici nu cred ca am prea multe instructiuni de oferit. Inainte de toate, se coace sau se decongeleaza vanata, in functie de caz. Eu am amestecat toate ingredientele (mai putin painicile) in robotul de bucatarie si am potrivit sarea si zeama de lamaie dupa gust. Trucul cu pasta de susan mi se pare nemaipomenit daca vreti sa evitati maioneza.

Intindeti salata de vinete pe painici, decorati cu seminte de rodie din belsug et voila!

Crostini fara gluten cu crema de branza si avocado, castravete si ridichi

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 100g ricotta
  • 1 catel usturoi
  • un sfert ceapa rosie
  • zeama lamaie
  • urfa biber/chili
  • 1 legatura de ridichi
  • 1 castravete fabio
  • 1 pachet biscuiti crackers din ovaz integral fara gluten Nairn’s Wholegrain Crackers
  • sare

Metoda:

  1. Incalzeste un catel de usturoi intreg impreuna cu putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu spre mic, pana devine auriu pe ambele parti.
  2. Amesteca avocado, ricotta, usturoiul si ceapa intr robotul de bucatarie si adauga sare, chili si zeama de lamaie dupa gust.
  3. Lasa crema obtinuta sa se odihneasca minim 30′ la frigider inainte de a fi servita.
  4. Intinde crema de avocado cu ricotta pe biscuiti si decoreaza cu felii subtiri de castravete si ridiche si, optional, presara putin busuioc lamaios; eu am avut uscat, din gradina.

Crostini cu avocado, smochine si mustar

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 50g branza albastra
  • mustar cu smochine (eu l-am gasit in Kaufland cu vreo 5 lei, dar puteti experimenta cu combinatii de mustar dulce si smochine uscate)
  • zeama lamaie
  • seminte decorticate de canepa
  • painici organice din ovaz integral cu seminte chia Nairn’s Super Seeded Organic Oatcakes
  • sare

Metoda:

  1. Intinde un strat generos de mustar cu smochine pe painici
  2. Adauga bucati mici de branza albastra
  3. Aseaza cateva felii de avocado deasupra, stropeste-le cu zeama de lamaie din belsug, sare si seminte de canepa
  4. Stropeste cu zeama de lamaie proaspat stoarsa
  5. Optional, presara putin chili pentru culoare

3_idei_rapide_aperitive_orice_sezon_fara_paine3

#ProvocareaNairns #IanuarieFaraPaine

Reclame

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.