Cred ca dezvolt o mica obsesie pentru sandvisuri, chestii la lipie, tortilla cu legume, orice se poate insfaca si manca pe fuga sau in timp ce cu o alta mana notezi idei, jonglezi cu copii sau dai scroll pe site-uri cu farfurii la reducere. Ceva neaparat foarte gustos, satios, sanatos si usor de manevrat in trafic sau deasupra tastaturii.
Da, stiu ca e un obicei nesanatos sa fac alte lucruri in timp ce mananc si imi dau silinta sa fiu mai mindful si prezenta, sa ma bucur de mancare si sa ii dau corpului si mintii timp sa se relaxeze, sa se reconecteze si sa se reincarce. Dar uneori parca ma bucura mai mult sa iau o imbucatura pe fuga si sa pot prinde lumina aia buna de pe pervazul din dormitor pentru poze sau sa am mai mult timp liber sa gatesc ceva care sa-mi umple casa de arome si sa hraneasca oameni.
Reteta asta de tortilla a fost a no-brainer. In afara de orezul care trebuie fiert si racit inainte de a ne apuca de scos chestii de prin frigider, restul e ca si facut. Eu am gasit lipii pentru tortilla in Kaufland la 5 lei pachetul de 6 sau 8 bucati, nu sunt sigura, iar pasta de quinoa cu fasole rosie a ramas ratacita in dulap de la campania #ManancResponsabildeSarbatori. Am gustat-o pentru prima data saptamana trecuta cand am desfacut borcanul, recunosc, si mi s-a parut ca merge perfect cu lipii . E facuta din fasole rosie, sos de rosii, quinoa si legume, lista de ingrediente e #sanatatecurata, 100% natural, bio, eco, ce vreti voi si mi se pare ca are gust de zacusca, daca zacusca ar fi fost facuta in America de Sud. Nu am cautat-o inca pe rafturi, in magazine, dar o puteti comanda online de pe site-ul Alimente Speciale.
Tortilla cu avocado, castravete si pasta de quinoa
Ingrediente (pentru 2 lipii):
- 2 lipii tortilla din porumb
- 2 linguri pasta de fasole rosie cu quinoa
- 1/2 avocado, taiat cuburi
- 2 linguri fasole neagra fiarta (eu am avut la conserva, marca Mega Image)
- 2 linguri castravete fabio, taiat cuburi
- 2 linguri orez integral fiert
- 1 frunza varza chinezeasca sau salata verde
- 3 linguri patrunjel tocat marunt
- 2 lingurite drojdie inactiva
- 1/2 lamaie
- 1 lime
- tabasco
Mod de preparare:
- Fierbe orezul in apa cu sare si lasa-l sa se raceasca.
- Intr-un bol mic, amesteca avocado taiat cuburi cu zeama de lamaie si un praf de sare.
- Taie varza chinezeasca in fasii subtiri.
- Stropeste lipiile cu putina apa ca sa nu se usuce si incalzeste-le intr-o tigaie incinsa nu mai mult de 10 secunde. Vor deveni elastice si mult mai usor de impachetat.
- Intinde pasta de fasole cu quinoa pe lipiile din porumb, adauga avocado, fasole neagra, castravete, varza sau salata, orez, patrunjel si drojdie inactiva.
- Presara putina sare, stropeste cu suc de lime si tabasco si ruleaza lipia ca pe shawarma sau mananc-o la farfurie style.
Nu-i asa ca a fost simplu si rapid? Eu zic sa faci o cantitate mai mare decat crezi ca mananci la o singura masa, sa depozitezi ingredientele in caserole sau borcane in frigider si sa-ti rulezi o lipie de cate ori ai chef de o masa rapida.
Pofta buna!
Beatrice x