Supa crema de naut cu linte rosie

supa-crema-naut-linte-rosie-lapte-cocos

 

Probabil una dintre cele mai rapide supe pe care le-am facut pana acum, crema aceasta de naut cu linte rosie e visul oricui isi doreste mese gustoase gatite acasa, dar care sa nu presupuna prea mult timp pierdut in bucatarie.

Am pornit de la lumina luminilor, baza de supa crema sau vegeta pentru supa crema, cum ii spune Andie, cea mai misto inventie de la avocado incoace care mi-a cam schimbat viata in bucatarie. Imi usureaza cu mult treaba atunci cand vine vorba de gatit supe crema sau curry-uri (si cred ca ar functiona de minune si in unele sosuri) si nici nu mai arunc legumele uitate prin frigider. E suficient sa aruncati intr-o oala ce legume aveti la indemana (cartofi, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei gras, dovlecel etc.), sa le fierbeti, sa le bagati la blender si sa depozitati supa rezultata in frigider sau in congelator pana cand o veti folosi. Eu zic sa intrati pe articolul lui Andie si sa cititi acolo despre vegeta asta delicioasa si complet naturala si sa ii incercati reteta.

La minunea asta de baza de supa am adaugat o conserva de naut – nu vreau sa-mi aud vorbe, eu prefer nautul fiert in casa in mancarea gatita, doar ca nevoia asta subita de supa m-a luat pe nepregatite -, o manuta de linte pe care o mai aveam in dulap, condimente, lapte de cocos si putina apa si cam asta a fost tot. Am bagat-o la blenderul meu pe care nu ma mai satur sa il pun la treaba 💪, am potrivit de sare si am mancat pana nu am mai stiut de mine.

Rapid, simplu si bun, poate sa faca oricine, indiferent de cat de iscusit este in bucatarie si have I mentioned ca ingredientele sunt din cele mai putin costisitoare (daca nu luam in calcul laptele de cocos si limeta)?

supa-crema-naut-linte-rosie-lapte-cocos

 

Supa crema de naut cu linte rosie

Ingrediente (4-5 portii):

  • 800 g baza pentru supa crema
  • 1 conserva naut (spalat bine si scurs)
  • 70 g linte rosie
  • 200 ml lapte cocos (din cel gros si cremos, nu lapte pentru baut)
  • 1 lingurita praf curry
  • sare de mare si sare neagra de Himalaya (optional)

Pentru servit:

  • boia afumata
  • fulgi de drojdie inactiva (optional, dar super delicios)
  • lapte de cocos
  • piper negru
  • lime

Ustensile: blender de masa

Metoda:

  1. Pune la incalzit intr-o oala baza pentru supa crema direct din congelator sau frigider. Daca este prea groasa, adauga o ceasca de apa si amesteca la foc mic din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Tine cont ca supa se mai subtiaza pe masura ce se incalzeste.
  2. Adauga nautul, lintea rosie, praful curry si laptele de cocos, incorporeaza-le in supa si fierbe la foc mediu spre mic cam 15 minute sau pana se fierbe lintea, cu capac deasupra.
  3. Odata ce e gata, ia oala de pe foc, potriveste de sare si las-o sa se odihneasca putin.
  4. Baga supa la blender (daca aveti unul rezistent la temperaturi inalte cum am eu) sau foloseste un blender cu imersiune pe care sa il scufunzi direct in oala.
  5. Incalzeste din nou supa daca este nevoie si serveste in boluri impreuna cu 2-3 linguri de lapte de cocos, zeama de lime, putina boia afumata, fulgi de drojdie inactiva si piper.

 

supa-crema-naut-linte-rosie-lapte-cocos

 

Pofta buna!

Beatrice 💜

Leave your feedback

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.