Linguine cu usturoi prajit si ulei de trufe

Pastele sunt printre felurile de mancare „in caz de urgenta” pentru mine. Rareori dedic mult timp pentru a gati un fel de mancare pe baza de paste, de obicei daca este ceva gandit in avans precum o combinatie de ingrediente care mi-a sunat bine la un moment dat si vreau sa o testez.

Gatesc paste atunci cand nu am chef sau rabdare sa petrec mult timp in bucatarie, lucru care nu se intampla foarte des ori daca imi este foame si vreau sa mananc ceva rapid pe baza de carbohidrati. Iar combinatia mea favorita de vreo 6 ani incoace (si probabil cea mai stabila relatie a mea de pana acum) se intampla sa fie o variatiune pe tema AOP cu care imi place sa ma joc.

Pentru cine a trait pana acum sub o piatra si nu stie ce este AOP, ei bine, e ziua voastra norocoasa. Aglio olio e peperoncino sau AOP, dupa numele lui de alint, inseamna mai pe limbile noastre usturoi, ulei (de masline) si ardei iute. Cea mai simpla combinatie de ingrediente care rezulta in cele mai bune paste din Univers, dar si cele mai rapide, cu conditia sa folositi ingrediente de calitate.

Linguine cu usturoi prajit si ulei de trufe

Ingrediente (2 portii) :

paste lungi (linguine)

5 catei usturoi

2 prafuri fulgi chili

2-3 linguri ulei de masline cu trufe (am folosit uleiul din gama Exquisite din Kaufland)

5-6 linguri ulei de masline

2 linguri drojdie inactiva (optional)

sare, piper

Metoda:

Pune la fiert o oala cu apa si multa sare de mare sau sare roz de Himalaya. Cand incepe sa fiarba apa, adauga pastele si fierbe-le cu 1-2 minute mai putin decat scrie pe cutie. Daca le preferi al dente, atunci 2 minute. Transfera pastele intr-o sita si trece-le printr-un jet de apa rece pentru a opri fierberea. Pastreaza o ceasca din apa in care au fiert pastele.

Intre timp, toaca usturoiul. Mie imi place sa il zdrobesc usor cu latul cutitului si apoi sa il tai in felii foarte subtiri.

Incinge o tigaie, adauga uleiul de masline si gateste usturoiul impreuna cu fulgii de chili la foc mic, maxim 40 de secunde – 1 minut. Da tigaia la o parte de pe foc cand incepe sa devina auriu usturoiul.

Adauga pastele in tigaie si amesteca totul cu grija, pana devine omogena toata situatia.

Beatrice 💜

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. stralthy spune:

    Arata super delicios! Cu siguranta le voi incerca☺️

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.