Quiche fara crusta cu stevie si branza de vaci

Quiche stevie branza vaci

Treaba asta cu quiche-urile sau tartele sarate, mai pe romaneste, e ceva ce mi s-a lipit de creier cam de cand m-am apucat de gatit. Ceva ce in aparenta suna destul de fancy, este de fapt un fel de mancare foarte usor de facut, la indemana oricui, necesita little to no indemanare in bucatarie si iti permite sa te joci cu ingredientele exact atat cat vrei si cat iti doreste imaginatia sau frigiderul.

Quiche-urile fara crusta mi se par a fi un fel de mancare ideal pentru a gati #fararisipa si sunt incredibil de rapid de facut. Tot ce ai nevoie sunt cateva oua, branza, niste legume la alegere si condimentele tale preferate, chit ca iti place sa dai multa aroma si sa faci combinatii interesante sau sa adaugi cateva ierburi si piper, mai pe clasic. Et voila, orice leguma trista uitata pe raftul din spate poate deveni o cina suuuper delicioasa. Si probabil ca iti mai ramane si pentru a doua zi la munca daca reusesti sa nu o devorezi pe toata.

Quiche stevie branza vaci

Quiche fara crusta cu stevie si branza de vaci

Ingrediente (4-6 portii):

  • 100g stevie, tocata sau rupta grosier
  • 150-170g rosii cherry (eu am facut un mix de cherry galbene si rosii), taiate in 2 sau in functie de cat de mari sunt
  • 1 cartof mediu, fiert si taiat cuburi mici
  • 1/3 praz, rondele
  • 1 ceapa rosie mica, tocata marunt
  • 3 catei usturoi, tocati
  • 200g branza proaspata de vaci
  • 6 oua
  • ½ legatura leustean, tocat
  • 2 linguri oregano proaspat sau 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita turmeric
  • putina boia dulce
  • sare, piper
  • putin ulei pentru uns tava

Ustensile: bol incapator, tava pentru cuptor (dimensiuni sau ceva similar)

Metoda:

Incinge cuptorul la 190 de grade (foc mediu).

Intre timp pregateste compozitia. Intr-un bol incapator bate ouale cu sare, piper si turmeric. Adauga apoi branza, ierburile si restul ingredientelor; amesteca bine. Pastreaza cateva rosii pentru a decora suprafata quiche-ului.

Unge o tava antiaderenta pentru cuptor cu putin ulei de gatit. Eu am folosit o tava ceramica pe care am uns-o cu putin ulei de orez, dar poti folosi orice ulei pentru gatit cu un punct ridicat de ardere.

Transfera compozitia in tava, pudreaza cu putina boia pe alocuri si decoreaza cu rosiile cherry ramase.

Coace timp de 30-35 minute sau pana cand se incheaga centrul quiche-ului. Cam atat de simplu. Decoreaza cu frunze de oregano si serveste cu o salata super fresh alaturi. Sa se lase cu pofta buna!

Beatrice 💜

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.