Sau omleta cu ce am avut prin frigider, cum imi place mie sa-i mai spun. Omleta asta se poate face foarte rapid cu practic orice aveti la indemana, fara sa dati fuga la magazin sau la piata, adica direct in pijamale. Daca nu aveti ardei gras, inlocuiti cu dovlecel, morcov, ciuperci sau orice altceva vreti voi. Eu am avut fasole ochi-negru (black eyed peas) gata fiarta intr-o caserola pentru ca m-am obisnuit sa fac meal prepping in fiecare weekend pentru saptamana care urmeaza ca sa-mi usurez munca si sa petrec mai putin timp in bucatarie atunci cand am timpul limitat. Daca nu aveti fasole ochi-negru, puteti inlocui cu fasole rosie, naut, mazare, intelegeti voi. E foarte flexibila situatia.
Omleta cu fasole ochi-negru si ceapa verde
Ingrediente:
- 1-2 oua (eu am pus unu)
- 40 ml lapte migdale
- 3 linguri drojdie inactiva
- ½ ardei gras
- 1-2 catei usturoi
- ½-1 legatura ceapa verde
- 80 g fasole ochi-negru fiarta
- cateva felii de cascaval
- cateva linguri de ulei pentru prajit (cocos, rapita, porumb, samburi de struguri etc.)
- sare (optional)
Metoda:
- Spala legumele. Toaca marunt usturoiul, taie ardeiul julienne sau cuburi si feliaza ceapa verde tinand cutitul oblic.
- Incinge o tigaie antiaderenta, nu foarte mare cu putin ulei si prajeste usturoiul sub un minut, pana cand incepe sa isi elibereze aroma. Adauga ardeiul gras si caleste la foc mediucateva minute, pana incepe ardeiul sa se caramelizeze. Cand e gata, muta tigaia de pe foc.
- Intr-un bol, bate oul impreuna cu laptele de migdale si drojdia inactiva, adauga ardeiul si usturoiul din tigaie si amesteca.
- Transfera totul in tigaie si pune inapoi pe foc.
- Cand ouale sunt aproape inchegate, adauga fasolea, ceapa verde si cascavalul pe jumatate din suprafata. Continua sa o mai gatesti pret de cateva minute, cu capac sau fara, cum preferi.
- Transfera omleta pe o farfurie si adauga sare doar daca simti nevoia pentru ca drojdia inactiva e deja sarata de la sine. O poti servi cu o salata; mie imi place sa o mananc cu rosii, daca sunt in sezon si paine prajita pe grill stropita cu ulei de masline extra-virgin si putin cimbru uscat.
Pofta buna!
Beatrice 💜