Salata aromata de morcovi cu dressing picant (Raw)

salata-aromata-morcovi-dressing-picant-raw.jpg

Iarna nu-i ca vara si nici salatele nu sunt toate croite in mod egal. Minunatia asta cu morcovi si condimente orientale, extrem de simpla si rapida (daca nu punem la socoteala timpul de marinare) cred ca va deveni pentru mine a life savior pentru mesele festive, pentru atunci cand vreau sa fac o cina cu prietenii, dar prefer sa imi petrec mai mult timp cu ei decat sa alerg ca o gasca prin bucatarie sau pentru atunci cand efectiv am chef sa rontai o altfel de salata sau niste morcovi with a twist. Literally.

Timpul de pregatire in sine e extrem de scurt, iar daca sunteti fani sau fane meal prepping, o sa vi se para floare la ureche sa pregatiti salata asta de morcovi si sa o uitati in frigider pana a doua zi. Daca sunteti ca mine sau ca majoritatea oamenilor pe care ii cunosc (da-ne, draga Doamne, si noua niste rabdare ca nu mai era in stoc), merge sa o „uitati” si vreo doua ore la rece pana sa va bagati cu fata in ea. Ca de facut o s-o faceti, e o chestiune de cand, pana la urma, nu de daca 😁. Nu va fi la fel de bogata in arome, ce-i drept, iar morcovul nu o sa apuce sa se fragezeasca atat de bine precum o face o marinare de o zi, dar tot iese buna rau.

De asortat cu hummus, falafel, tabbouleh cu portocale si alte aperitive de efect sau de servit peste un piure de cartofi super cremos.

salata-aromata-morcovi-dressing-picant-raw.jpg

Salata aromata de morcovi cu dressing picant 🥕

Ingrediente (2 portii)

Pentru morcovi:

  • 3 morcovi mari
  • 1/2 legatura patrunjel din piata sau 1 legatura patrunjel din supermarket
  • fulgi chilli/urfa; mie imi place mai picant, dar voi puneti atat cat va place

Pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • suc proaspat stors de la 1/2 lamaie mai zemoasa
  • 2 catei usturoi zdobiti
  • 1/4 ligurita chimion pudra
  • praf scortisoara macinata
  • sare

Ustensile: un peeler de cartofi/peeler julienne sau spiralizer; eu am folosit o ascutitoare de morcovi de la Flying Tiger, doar ca din pacate nu poate fi comandata online.

Metoda:

  1. Spala bine morcovii, lamaia si patrunjelul.
  2. Curata morcovii de coaja si taie-i cum doresti, in functie de ce scule ai la indemana. Eu am folosit ascutitoarea super simpatica de morcovi pe care am primit-o cadou de la o prietena, dar la fel de bine functioneaza orice alta ustensila ai, doar ca forma nu va mai fi aceeasi. Vei vrea sa eviti sa ii dai prin razatoare pentru ca se pierde prea mult suc si vei avea o salata prea apoasa.
  3. Intr-u bol incapator, maseaza morcovii impreuna cu ustoroiul zdrobit, patrunjelul tocat, ulei de masline, zeama de lamaie si restul condimentelor.
  4. Acopera cu o folie alimentara sau transfera intr-o caserola inchisa etans si lasa la macerat in frigider timp de 24 de ore sau cat ai rabdare.
  5. Serveste salata de una singura sau alaturi de hummus, falafel, tabbouleh cu portocale si alte aperitive care iti fac cu ochiul sau peste un piure de cartofi cremos.

Pofta buna!

Beatrice 💜

Publicitate

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.