Omleta cu leurda si turmeric

Atunci cand intru in pana de idei sau sunt pe graba, asta este una dintre retetele mele favorite pentru mic dejun. E o omleta pufoasa, impaturita doar cat sa tina cald pentru niste branza proaspata, cremoasa si cu prea putin gust de ou, exact cum imi place mie.

Sanse sa mai gasiti leurda in piata pe vremea asta sunt mici, dar daca va impiedicati cumva peste niste buchete de usturoi dintr-asta minunat, eu zic sa incercati numaidecat. Alternativ, puteti pune orice buruiana va pica in mana: spanac tanar romanesc, baby spanac, valeriana sau frunze si tije de sfecla rosie, dar nu uitati sa adaugati si niste catei de usturoi tocati ca sa intregeasca povestea.

Ingrediente (pentru o portie):

  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 1/2 legatura leurda
  • 1 lgt turmeric
  • 3-4 linguri branza proaspata vaci
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • 1 ciorchine mic rosii cherry
  • 1/2 lingurita busuioc sau busuioc lamaios uscat (eu din asta am avut)

Metoda:

  1. Curata leurda de invelisul din jurul coditelor, dar nu rupe capetele albe, sunt cele mai savuroase si o mare parte din aroma usturoiului se afla fix acolo. Spala bine leurda si zvant-o de apa, eventual tapoteaz-o intr-un prosop curat sau cu un servetel.
  2. Soteaz-o cateva minute intr-o tigaie cu putin unt, nu mult, doar cat sa se inmoaie. Muta tigaia de pe foc.
  3. Bate ouale impreuna cu turmericul. Sari peste sare si piper, vom condimenta la sfarsit, cum am vazut eu in The Mind of a Chef. Rezultatul e pe masura.
  4. Pune tigaia inapoi pe foc mediu spre mic si adauga ouale batute peste leurda. Amesteca ouale pe toata suprafata cu o furculita, fara sa deranjezi baza omletei, pana incepe sa se inchege. Nu insista, nu vrei sa faci scrob/scrambled eggs, scopul e doar sa creezi un strat pufos in omleta.
  5. Cand s-a inchegat complet, adauga branza de vaci pe jumatate din suprafata, impatureste si mai coace cate un minut sau doua pe fiecare parte la foc potrivit. Te poti ajuta de o spatula de silicon pentru a desprinde omleta de fundul tigaii si sa o impaturesti fara sa o rupi.
  6. Presara sare si piper proaspat rasnit si transfera omleta pe o farfurie.
  7. Curata usturoiul de coaja si apasa-l usor cu latul cutitului, fara sa-l zdrobesti de tot.
  8. Incinge aceeasi tigaie sau una mai mica impreuna cu putin ulei de masline si catelul de usturoi, apoi adauga ciorchinele de rosii, presara busuiocul uscat si trage totul la tigaie timp de 3-4 minute, la foc rapid. Daca vrei sa folosesti busuioc proaspat, il poti pune la sfarsit, direct in farfurie.
  9. Devoreaza pur si simplu sau cu o bucata de bagheta crocanta picurata cu ulei de masline. Eu obisnuiesc sa mananc si catelul de usturoi, dar il poti da la o parte daca nu il vrei.

Cam atat.
Pofta buna!

Beatrice 💜

Reclame

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.