Paste rapide cu sos alb vegan

paste-rapide-sos-vegan-beatrice-sauvage-hrana-pasiune-suflet

Reteta asta de paste cu sos alb vegan a aparut, cum se intampla de obicei cu farfuriile care ajung sa imi placa cel mai mult si sa le fac cel mai des: dintr-o profunda nevoie de a manca rapid si un frigider cam gol si sexy, cum e mereu inainte de mers la piata.

Ca sa se inteleaga, mai aveam la rece doar borcane cu sosuri, condimente, zarzavat si dulceata de la mama, patru morcovi, un pomelo, un cotor de parmezan, niste telina si lapte de migdale. Acum ca imi dau averea in scris, parca vad mai multe posibile combinatii ce ar fi putut iesi din ce aveam la dispozitie. Dar e ok, nu ma plang, camara e mereu plina cu tot felul de uscaturi, conserve si produse congelate, adica chiar si atunci cand nu dispun de legume si fructe fresh, tot pot incropi ceva de mancare fara sa ma chinui prea mult. Adica in caz de apocalipsa va astept la mine, ne descurcam lejer, e destul pentru toata lumea. Pana atunci, totusi, cred ca ar trebui sa fac un pustiu de bine si sa scriu despre cum obisnuiesc eu sa imi organizez bucataria si cam ce am in permanenta pe rafturi pentru ca mai primesc intrebarea asta pe social media si poate ca se gaseste sa fie de ajutor informatia asta si altor oameni decat prietenilor mei complet dezinteresati de mancare (atata vreme cat nu vine intr-o farfurie, cu furculita cu tot 😓). Pana atunci, hasta la pasta, baby!

paste-rapide-sos-vegan-beatrice-sauvage-hrana-pasiune-suflet

Un alt lucru pe care il mai fac atunci cand imi vine sa fluier de foame este sa fac un raid rapid prin bucatarie ca sa vad de ce ingrediente dispun , dupa care incep sa fac asocieri de gusturi in mintea mea. Daca imi rasare vreo idee mai nastrusnica si nu sunt sigura de ea, fug rapid la google ca sa aflu daca mai sunt dubiosi ca mine care vor sa puna cacao in porridge cu spanac sau daca se pot face snitzele veggie din naut.

Pentru reteta aceasta m-am inspirat de pe the spruce eats, pe are am ajustat-o pe gustul meu si in fuctie de ce ingrediente am avut la indemana. E o variatiune dupa cunoscutele paste alfredo, doar ca fara unt, lapte, branza sau oua si e foarte sanatoasa, satioasa si ME-GA savuroasa. Are la baza doar cateva ingrediente pe care mai mult ca sigur le aveti deja in casa: ulei de masline, drojdie inactiva, faina si lapte vegetal. Eu am pus faina fara gluten, asa ca daca inlocuiti si pastele cu ceva similar, va alegeti imediat cu o reteta super sanatoasa, vegana si foarte safe pentru cei cu intoleranta la gluten sau celiachie.

Sa purcedem!

Paste rapide cu sos alb vegan

Ingrediente (pentru o portie):

  • paste scurte (eu am folosit pipe rigate, dar puteti folosi atat penne cat si paste lungi precum spaghetti sau fettuccine; inlocuiti cu paste fara gluten daca va doriti o reteta celiac-friendly)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita faina (eu am avut faina fara gluten Mix C de la Schar, dar puteti folosi si faina clasica)
  • 1 ceasca lapte vegetal (eu am folosit lapte de migdale)
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri fulgi drojdie inactiva
  • 1/2 lingurita mustar clasic
  • 2-3 linguri apa de la paste
  • cateva fire de patrunjel tocate marunt

Metoda:

  1. Pune la fiert o oala cu apa si sare. Atunci cand incepe sa clocoteasca, adauga pastele si fierbe-le cu 1 minut mai putin decat indica ambalajul.
  2. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mic, adauga faina si amesteca in permanenta cu ajutorul unui tel pana se omogenizeaza.
  3. Adauga laptele vegetal si continua sa amesteci pana se incinge laptele.
  4. Adauga mustarul, fulgii de drojdie si zdrobeste usturoiul direct in tigaie, cu ajutorul unui… zdrobitor de usturoi pentru mujdei si amesteca bine.
  5. Adauga putina apa de la paste, aceasta va ajuta sosul sa se lege mai bine. Amesteca bine si apoi ia de pe foc.
  6. Atunci cand sunt gata pastele, muta-le intr-o strecuratoare si trece-le printr-un jet rapid de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele. Scurge bine de apa.
  7. Transfera pastele in tigaia cu sos, adauga patrunjelul tocat, pune din nou pe foc si amesteca pana sunt invelite bine in sos. Gusta si adauga sare doar daca e necesar si putin piper proaspat rasnit, doar daca vrei.

Pofta buna!

Beatrice 💜

Reclame

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. stralthy spune:

    A picat la fix! O sa o incerc cu siguranta ☺️

    1. Ma bucur din suflet! Sper sa iti fie pe plac ❤

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.