Supa cremoasa de porumb cu lapte de cocos

supa-cremoasa-porumb-lapte-cocos-beatrice-sauvage

Supa aceasta ma duce cu gandul la zile calduroase, vacante de vara, vizite la tara la bunici, plimbari lungi cu masina de-a lungul si de-a latul tarii, impodobite cu lanurile aurii de porumb de pe marginea soselei si Vama Veche (!!!). Hai cu anii tineretii cand calatoream cu naşul si cu traista in spinare si nu aveam nicio jena, frica sau vreo grija pe pamant.

Se vede ca am suferit in lipsa de soare.

De altfel, marturisesc ca am facut supa asta acum ceva vreme cand inca era vâjul (frigul) ala mare si mi-a mers direct la suflet. Porumbul dulce care in mod normal ma duce cu gandul direct cu picioarele in nisip sau cu vantul in par pe autostrada (cum scriam adineaori), in combinatia asta cu turmeric, cu urfa care incalzeste orice mancare cu aroma lui superba si lapte gros de cocos, m-a luat in brate ca o paturica si nu mi-a mai dat drumul de atunci. E o supa densa, groasa, cremoasa, cu bucati inca intregi de porumb, dulce, putin iute, extrem de aromata, branzoasa ca un fondue si vegana, toate in acelasi timp. E visul pe care nu credeam ca o sa il am in farfurie in formula asta. Eu as transforma oricand supa asta intr-un sos pentru paste, umplutura de tarte, mac and cheese vegan, sos de „branza” pentru nachos si… limita e cerul.

Pe scurt, cel mai gustos si versatil #comfortfood care vara te relaxeaza si te racoreste nemaintalnit, iar iarna iti tine de cald mai ceva ca o tocanita ca la mama acasa. Sau ca plapuma grea, matlasata sub care dormeam infofolita la bunica.

Sa purcedem! 🐖 (nu ma bagati in seama, de cate ori aud cuvantul asta imi imaginez un purcel gata sa sara-n ajutor ca un sidekick de nadejde, acest Robin durduliu si curajos al lumii necuvantatoarelor 🐷🚓)

Processed with VSCO with s3 preset

Ingrediente (6 portii):

  • 2 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa galbena mica
  • 3 catei usturoi
  • 900 g porumb congelat
  • 300 ml lapte de cocos
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 1/2 lingurita boia afumata + un praf pentru servire
  • 2 lingurite rase urfa sau 1 lingurita chili + un praf pentru servire
  • drojdie inactiva, un praf pentru servire
  • fasole neagra sau porumb, cateva linguri pentru servire
  • germeni ceapa rosie, un manunchi pentru servire
  • boia afumata, tot pentru servire
  • ulei pentru gatit
  • sare

Ustensile: blender

Mod de preparare:

  1. Spala si curata legumele.
  2. Toaca ceapa marunt si caleste-o cu putin ulei intr-o tigaie. Cand e aproape gata, adauga cateii de usturoi (zdrobiti cu lama cutitului, dar pastrati intregi) si mai lasa un minut inainte sa opresti focul.
  3. Taie cartofii si morcovul cuburi grosiere si pune-i intr-o oala.
  4. Adauga ceapa si usturoiul, acopera cu apa, potriveste de sare, adauga turmeric si boia afumata si pune la fiert cu un capac deasupra.
  5. Separat, trage la tigaie cu impreuna cu 2 linguri de ulei porumbul congelat pana devine auriu si aromat.
  6. Cand cartofii sunt aproape fierti, adauga porumbul si laptele de cocos, amesteca totul si mai fierbe inca 10 minute.
  7. Baga supa la blender, dar nu te strofoca sa o faci perfect cremoasa. Lasa-i textura mai rustica, se va potrivi de minune cu garnish-ul. Tot acum trebuie sa o potrivesti de sare, iar daca supa ta e prea groasa, sa o subtiezi cu supa de legume sau apa fiarta.
  8. Toarna supa in boluri, presara drojdie inactiva si decoreaza cu fasole neagra, germeni de ceapa, urfa si un praf de boia afumata. Serveste-o goala sau alaturi de fasii de lipie coapta sau nachos.

 

Pofta buna!

Beatrice 💜

Publicitate

Leave your feedback

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.