Pizza rapidă la tigaie cu linte, năut prăjit și raita cu lămâie

IMG_6322 4

Recunosc, cu o mână pe inimă și una pe stomacul meu de leneș încoronat și învestit în canapea, că rețeta asta e inspirată de cele mai încete și miserupiste zile din viața mea, zile în care nu vreau să fac mai mult decât să tai o felie de brânză, două roșii sau să plimb o bucată de lipie și un moț de castravete printr-o farfurie mânjită cu hummus și să-mi văd de ale mele. În același timp, am căutat în lungul și în latul internetului o variantă ușoară de pizza care să compenseze pentru faptul că stau, de mai bine de un an, într-un apartament fără cuptor. Mi-e dor și doare.

Mai simplu de atât practic nu există. Pregătirea ingredientelor ia cam 7 minute, coacerea în tigaie 10 și devoratul … 2. Atunci când chiar nu vreau am timp, folosesc linte la conservă. Passata, la fel, iar năutul prăjit îl cumpăr ca atare de la magazinul de mirodenii. Da, de cele mai multe ori prefer să fac totul proaspăt în casă; satisfacția e imensă și gustul nemaipomenit. Asta e și replica mea favorită atunci când merg cu domnul la braț la cumpărături și pot fi enervantă uneori, căci pot refuza să cumpăr multe chestii sub sloganul ”Mai bine fac decât să cumpăr” sau “Prefer să știu sigur ce conține”. Atitudini sănătoase.

IMG_6303 4

IMG_6339 4

 

Ingrediente pentru 3 pizza:

Pizza:
3 lipii libaneze mari
9 linguri passata
4 căței usturoi
240g linte verde
4 linguri năut prăjit
2 lingurițe coriandru pudră
2 lingurițe cumin pudră
125g mozarella
2 linguri urfa
ulei măsline extravirgin
sare de mare

Sos:
3 linguri iaurt gras
2 linguri zeamă proaspăt stoarsă lămâie
1 lingură apă plată
1 linguriță ulei măsline

Metodă:

Se ung lipiile pe o parte cu passata, se scurge lintea din conservă, se clătește și se așează pe lipie împreună cu usturoiul feliat și năutul. Se presează puțin cu buricele degetelor ca să nu alunece de pe blat. Se condimentează cu coriandru, cumin, se stropește cu puțin ulei de măsline, se adaugă felii de mozarella, fulgi de urfa din belșug și puțină sare de mare.

Se încinge o tigaie nonaderentă. Pe rând, se prăjește fiecare pizza timp de 5 minute la foc mediu spre mic, fără capac, după care se pune capacul și se mai lasă încă cinci. E necesar să se acopere tigaia cu un capac, altfel lipia se va întări și va deveni crocantă ca un chips. Nu asta vrem, noi vrem pizza.

Între timp, se face raita în cel mai simplu mod: se amestecă într-un bol toate ingredientele, se acoperă și se dau la rece până ce pizza este gata. Opțional, sosul poate fi completat cu puțină pudră de usturoi, paprika afumată sau urfa.

Pizza se stropește cu raita și se servește cât e caldă și aromele mustesc bogat pe blat. Mai poate fi servită cu câteva frunze de coriandru proaspăt, e delicioasă!

2 gânduri despre &8222;Pizza rapidă la tigaie cu linte, năut prăjit și raita cu lămâie&8221;

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s