Ce facem cu pulpa? Chec umed cu fulgi de cereale, mere și miere (de post)

Photo1509

Atunci când m-am apucat să fac minunăția asta, am pornit la drum cu alte gânduri. Primul dintre ele a fost impulsul meu mic-dejunian de a bea un suc proaspăt stors de mere, din merele pe care le-am  le-au cules au fost culese acum o lună din grădina bunicii din Bârlad și încă așteaptă mai mult decât să le ameninț cu un ocazional crumble fâstâcit în prag de weekend. M-am mai repetat probabil și o s-o mai fac de va fi nevoie, dar nu îmi place chiar deloc să irosesc mâncare, chiar dacă se mai întâmplă să refuze Emi să termine oala de supă  să uit de pungile cu buruieni din frigider să mai arunc resturi uneori, așa că, pusă în situația de a avea un compartiment plin ochi cu pulpa rămasă de la mere, mai că mi se rupea sufletul.

Photo1517

Photo1512

Existând pe astă lume o minunăție care este ea intitulată Andie, mi-am amintit de un truc tare șmecher pe care l-a facut cândva cu niscaiva pulpă de susan și migdale rămasă în urma laptelui raw de susan și migdale tot de la ea putere, am dat o raită până la capătul internetului și înapoi ca să mă asigur că nu aberez și nu sunt singură pe lume cu idei dintr-astea (auzi și tu, pulpă de mere în chec, hăhă!) și am purces prin a-mi ajusta ingredientele după bunul plac, neținând cont de reguli, cuz I’m a rebel just like that!

Checul ăsta ar putea fi cu ușurință o granola bar fortifiantă, doldora de fibre, extrem de energizantă și sățioasă pentru micul dejun și ar putea înlocui cu brio orice baton tip fitness, doar că îi lipsește consistența specifică. Aici depinde de fiecare storcător în parte și de procentul de umed pe care îl lasă pulpei, îmi dau eu cu părerea. Pulpa folosită de mine a fost una destul de hidratată, căci aparatul mi-e un veteran printre ai săi. Dacă știți că tovarășul vostru electrocasnic scoate o pulpă uscată, fermă, atunci trebuie să știți și că checul vostru va avea o consistență similară și, stupoare, nici măcar nu va mai fi chec, va fi o granola minunată. Sper că v-am lăsat cât de cât lămuriți. Să trecem la linsul pe degete!

Chec umed-lipicios cu fulgi de cereale, mere și miere

Ingrediente (5 porții):

 

1 ½ cană mix fulgi cereale (orz, ovăz, secară)

½ cană făină neagră

½ linguriță bicarbonat de sodiu

½ linguriță extract vanilie

3 linguri miere

¼ cană zahăr brun

2 lingurițe semințe in

2 lingurițe semințe crude de susan + 2 pt. presărat

3 lingurițe seminte crude de floarea soarelui

pulpa de la 10 mere medii stoarse

Înainte de toate, am încins cuptorul la temperatura minimă.

Am amestecat bine toate ingredientele, le-am lăsat să se odihnească 15 minute pentru a permite fulgilor să absoarbă din lichid (în cazul pulpei mai hidratate), am presat cu degetele compoziția rezultată într-o tavă de cozonac și am tapetat cele două lingurițe de semințe de susan cu varful degetelor. Am dat totul la cuptor pentru 25-30 minute, până a căpătat o culoare brun-aurie.

Am lăsat checul la răcit la temperatura camerei cam 10 minute pentru a-l putea tăia cu ușurință în batoane de două degete de balerină grosime. Au ieșit 10 bucăți, adică 5 porții. Am îmbucat la temperatura camerei, pe furiș, să nu mă miaune pisicile, lângă o cană cu ceai cald.

Vă zic, dacă nu sunteți haplea cum sunt eu, două bucăți sunt îndeajuns să vă pună pe picioare dimineața, îndeajuns să vă sature și să vă stârpească poftele de dulciuri din comerț, îndeajuns să luați cu voi ca gustare după antrenament, iar dacă aveți nevoie de o doză zdravănă de proteine, o puteți bombarda cu migdale sau nuci. E Vârfu Nomnomu, ce să mai!

2 gânduri despre &8222;Ce facem cu pulpa? Chec umed cu fulgi de cereale, mere și miere (de post)&8221;

  1. Oh da! Nici eu nu suport sa arunc resturile! Stii ce fac eu mai nou? Cand am mancare vechiuta in frigider o bag la blender, o amestec cu un ou, si fac burgeri vegetali. I think that’s the mother of recycling.

    • Sună tare bine, măi. Problema mea e că nu prea mă împac cu ouăle de o vreme. Dintr-un oarecare motiv străin de mine, mi s-a închis apetitul pentru ele. Cu excepția unui ou fiert sau a unei omlete o dată, de două ori pe lună când simt că le pot tolera ori drept lipici în compozițiile de tarte, nu facem casă bună împreună. Ăsta e misterul anului pentru mine.

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s