Limonadă cu flori de tei

Photo0977txt

Photo0947d

Se dă o zi caniculară petrecută cu evantaiul în buză, cu pisicile încolăcite la mijloc, cu pleoapele grele cât două saltele și o bucătărie aproape suficient de răcoroasă încât să îți permită luxul cuptiorului încins în miez de zi c-o tartă cu piersici grase, măiastre.

Se mai dau niște lămâi frumoase, un cuțit iscuțit (iscusit + ascuțit, get it?) și multă floare de tei îmbrobodită în hârtie maronie. De ceaiuri am putea trece drept sătui, nu aici voiam s-ajung, măi, sperioșilor! Vă zic, o carafă, o sticlă ori un borcan încăpător sunt îndeajuns. Lămâile se rostogolesc pe tocător cât să strângă bine zama, se hăcuiesc, se storc și se picură în vasul cu pricina. Cam o ceașcă plină, așa. Separat se lasă la infuzat o mână de floare de tei într-un borcan de 800 plin cu apă RECE. Cam 3-4 ore la frigider. După ce s-au scurs cifrele pe ceas, se scoate infuzia de la frigider, se strecoară și se toarnă licoarea în recipientul cu zeama de lamâie. Am uitat să precizez că acesta (recipientul) trebuie să aiba vreun litru, nu mai mult, nici mai puțin. Se adaugă două linguri de miere, se amestecă bine și se consumă cu patimă sau se păstrează la frigider până la momentul sorbiturii.

Curcubeu Porția de vitamină asigurată, efectul placebo de răcorire a corpului înstalat, efect calmant asigurat de către tei ca nu cumva îți pompeze vena de pe frunce și să tai pisicilor urechile ca la pitbull atunci când le vezi ancorate în perdelele lăptoase, dar frumos de casă nouă de la muica. Aaaaaah, ăsta o fi raiul!

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Andie spune:

    Nu stiu daca imi place in halul asta de tine pentru ca: a) esti asa frumoasa, b) povestesti asa frumos c) mananci asa bine. TBD. :)

    1. I’m so old I had to google TBD :-)) Inceteaza ori ma ascund sub masa! Multumesc, iti trimit imbratisari calde, Andie, pentru ca 1. esti grozava; 2. inspiri oameni; 3. stii sa croiesti dulciuri minunate (and that’s a ginormous sumthin’ sumthin’ 4. mai coci si complimente. Dang!

Leave your impression

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s