Salata de avocado si fasole rosie

Photo0355-1

Photo0357

Sa tot fie ceva vreme de cand vreau sa fac asta. Ba sa tot fie ceva vreme de cand nu am mai postat nimic, insa vacanta mea prelungita post-sarbatori s-a dovedit a fi prospera, creativ vorbind. Si din punct de vedere al dietei vorbind.

Revin la subiect dupa ce mai fac un mic ocol. Pe vremea cand nu prea aveam habar ce e acela avocado, manevram zilnic fructele adineaori numite like a sir. Virtual vorbind. Prin 2009 dezvoltasem o obsesie bolnavioara pentru un joc online, cel mai probabil cu target 5-10 ani. Cam atat cred c-aveam si eu. Numele nu mi-l amintesc (o sa ii zic Tikki Island, asa imi rezoneaza), dar basically invatai, cu ajutorul a cateva click-uri, sa cureti un avocado, sa compui un sushi si lista ar mai continua putin, pentru a le integra mai apoi in retete.

Practic, un joc pentru copilandri m-a invatat sa curat avocado. Da, pe atunci nu aveam Facebook viata, dar cat de mult urma sa imi foloseasca nu banuia nimeni si, avand prieteni pe care i-am vazut ca primesc batai de cap la capitolul “bun, l-am cumparat, si-acum ce fac cu el?”, m-am gandit ca ar putea fi util mai multora dintre cei care n-au jucat acelasi joc ca si mine sa explic cum se executa un fruct incapatanat.

De avocado sunt indragostita iremediabil si pasional, dar nu voi sta acum sa va prezint carnatul de beneficii pe care le aduce organismului, dar va voi impartasi una din retetele care imi plac teribil.

Ingrediente:

  • 1 avocado copt
  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 conserva porumb dulce
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa galbena
  • 1/2 lingura seminte crude de susan
  • 1/2 lingura seminte de in
  • 3/4 lingurita cumin pudra
  • 1 praf sare de mare
  • 1 lingura ulei din samburi de struguri/ulei de masline
  • sucul de la un lime proaspat stors

Majoritatea fructelor de avocado din comert nu sunt perfect coapte. Fructul trebuie sa fie ferm la atingere si sa nu aiba pete maronii. Se inveleste intr-o bucata de ziar si se pastreaza 2-4 zile intr-un loc calduros pentru a se coace perfect.

Cu un cutit bine ascutit am crestat avocado-ul precum in prima imagine, de jurul imprejurul samburelui. Cu ambele maini am rotit fructul in directii opuse si l-am desfacut cu grija. Deoarece oxideaza foarte repede, am stropit jumatatile cu zeama de lime/lamaie. Samburele poate fi scos foarte usor cu ajutorul unei linguri. Am crestat pulpa cu un cutit, dupa care am impins coaja dinspre exterior spre interior cu ajutorul mainilor, la fel ca in imagine. Daca este perfect copt, coaja se va desprinde foarte usor. Al meu nu a fost.

Am scos fasolea si porumbul din conserva si le-am spalat sub jet de apa rece pentru a ma lipsi de orice urma de zahar si conservanti. Le-am amestecat intr-un bol impreuna cu pulpa de avocado facuta cuburi, patrunjelul tocat, ceapa taiata solzisori si semintele. Am adaugat dressingul din zeama de lime, uleiul din seminte de struguri, cuminul pudra si praful de sare si am amestecat. Salata e mi-nu-na-ta, poate fi servita la orice ora, in orice imprejurare, la picnic, brunch, cina sau de luat la pachet la serviciu. Sper sa va incante!

Dragoste!

Photo0363

Photo0365

Photo0368

Photo0370

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s