Prietenii nostri, carbohidratii – Cei mai buni cartofi

 

IMG_3588

IMG_3585

IMG_3589

 

Nici in gluma sa nu repetati dupa mine! Comfort food is our friend in need, but worst indeed. Dar atunci cand ai ramas in pana de morcovi de rontait si ai un film in fata, ori salata de telina din frigider numara mai multe zile decat degetele de la o mana, atunci cartofii, bata-i vina, sunt salvarea noastra de la moarte prin infometare. Nu chipsuri, nu bacon ciocolata. Cartofii, cu siguranta *rolling eyes*

 

Indiferent de varianta, se iau cartofii. De unde? Pai din piata, din sacosa, din camara, doar se iau. Se spala si se fierb in coaja ( sunt fierti atunci cand o furculita/scobitoare ii poate strapunge cu usurinta, you know the drill), se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata impielitatii, se taie cuburi convenabile ca dimensiune si se perpelesc in unt / ulei de masline (palmier, rapita, porumb etc.) in una din variantele urmatoare:

 

1.  busuioc si usturoi|busuioc proaspat sau uscat, dar recomand aproape intotdeauna varianta proaspata, plina de clorofila si cativa catei de usturoi zdrobiti sub pumn vrednic, taiat grosier;

2. ceapa, boia dulce, bacon | ceapa preferabil rosie, baconul preferabil delicios;

3. rozmarin, chilli, lamaie | rozmarin proaspat, zeama stoarsa de la o/niste lamai.

 

Nu cred ca mai este nevoie sa spun ca ulei nu se pune din belsug.  Perpeliti cartofii alaturi de condimentele preferate la flacara iute, pudrati-i cu sare, amestecati rapid, dar cu grija sa nu se sfarame si serviti-i fierbinti. Acum … eu una sunt precum machedonii, cred cu tarie si mana pe inima ca branza merge cu orice, asa ca aproape de fiecare data o mananc cu vin struguri nuci ciorbe tocane cartofi. Mai departe e poveste.

 

Sambata superba, canapea comoda si filme din belsug! <– Ah, asta trebuie sa fie pentru mine!

 

Dragoste!

2 gânduri despre &8222;Prietenii nostri, carbohidratii – Cei mai buni cartofi&8221;

  1. Pingback: Ciocanele de pui cu stafide in sos de bere bruna « Ladleful of Passion

  2. Pingback: [Tarta sarata] Quiche cu ciuperci si praz « Ladleful of Passion

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s