Quiche cu ton si rosii

Tuna_and_Tomato_Quiche_079

Tuna_and_Tomato_Quiche_062


flour_and_butter_for_paste_brisee

paste_brisee

chopped_chives

whisk_the_eggs

Raw_Tuna_Quiche

Tuna_and_Tomato_Quiche_027

Tuna_and_Tomato_Quiche_057

Tuna_and_Tomato_Quiche_028

Voi indrazni sa nu spun multe. Voi indrazni sa gust iar si iar din aceasta minunatie. Iubeste-ti quiche-ul precum iti iubesti aproapele – acesta sa fie motto-ul zilei – iar cele sase guri pe care le-am hranit seara trecuta pot si vor confirma, la o adica!
Ingrediente (8 portii):
Pâte brisée (aluat) pt. un quiche250 g faina alba tip 00125 g unt

~ 50 ml apa rece (tinuta la frigider)

un praf de sare

Umplutura2 conserve ton maruntit8 linguri chefir

3 oua

1 legatura ceapa verde

1 lingura cimbru uscat

2 linguri mustar Dijon

2 linguri ardei gras deshidratat

sucul de la jumatate de lamaie

1/4 lingura piper proaspat macinat

1/4 lingura sare

Pâte Brisée (aluat de patiserie pentru tarte dulci si sarate):
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea. Se adauga untul rece (de la frigider) taiat cubulete si se amesteca bine cu mana. Treptat se adauga apa, framantand, pana se ajunge la o consistenta ferma, elastica, nelipicioasa.
Nu framantati aluatul mai mult decat este necesar, altfel se va inmuia. Se modeleaza in forma de bila. Se pune la frigider pentru 30 de minute, infasurat in folie alimentara.
– Aluatul poate fi pastrat la congelator maxim o luna. Se decongeleaza cu o zi inainte de a fi folosit, mutandu-se in frigider.
– NU inlocuiti niciodata untul cu margarina, rezultatul nu va fi cel asteptat.
– Este de preferat ca faina sa fie cernuta inaintea pregatirii aluatului. Astfel vor fi indepartate eventualele impuritati si va usura framantarea acestuia.
– Untul si apa trebuie sa fie neaparat reci, tinute la frigider in prealabil. Acest lucru va evita incalzirea excesiva a aluatului in timpul framantarii. Poate fi framantat manual ori cu ajutorul robotului de bucatarie.
Umplutura:
Se incinge cuptorul la 176 grade Celsius.
Se bat ouale impreuna cu chefirul, sarea si piperul. Se adauga mustarul Dijon, zeama de lamaie si jumatate din cimbru. Se incorporeaza ceapa verde tocata marunt, jumatate din ardeiul deshidratat si tonul din conserva.
Se ia de la frigider aluatul, se intinde cu ajutorul unui sucitor si se aseaza in tava de tarta. Se toarna compozitia, se aseaza felii rotunde, grosute de rosii deasupra si se presara restul de ardei deshidratat si cimbru.
Se da la cuptor si se coace intre 45 de minute si o ora, pana ce suprafata Quiche-ului devine de o culoare auriu inchis. Se lasa putin sa se racoreasca inainte de a fi taiat.
Se poate servi atat cald cat si rece alaturi de salata verde si rosii.
Bon appetit!

5 gânduri despre &8222;Quiche cu ton si rosii&8221;

  1. Pingback: Tarta cu Mere cu aluat Pâte brisée « Rataciri Culinare

  2. Pingback: [Tarta sarata] Quiche cu ciuperci si praz « Ladleful of Passion

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s