Mic dejun perlat

3

 

Stiu ca nu e luni, dar cu siguranta-i mic dejun!

Pana pregatesc noua postare care are sa imi dea in continuare batai de cap caci nu vrea  cu niciun chip sa cunoasca lumina zilei, va distrag-atrag atentia cu un mic dejun ochios, mai mult decat delicios, pe care sper sa il incercati si voi. Altfel n-am credibilitate!

 

5

Ingrediente {o portie}:

2 oua

2 felii paine toast

2 linguri cu varf perle de branza

2 frunze salata verde

2 linguri ulei de masline extravirgin

2 lingurite busuioc uscat

2 linguri otet din vin

1 lingura mustar dijon

1 praf sare

4 frunze patrunjel proaspat

 

Painea prajita: Fiecare felie de toast se unge cu cate o lingura de ulei de masline, dupa care se presara busuiocul. Se prajesc uniform in prajitorul de paine. {Eu prefer clasica tigaie cu gratar, ofera painii o alta textura si aroma. Odata ce sunt gata, se ung cu mustar si se aseaza pe o farfurie decorata cu doua frunze de salata.

Ouale benedict: Intr-o oala de 3 litri se pune la fiert apa, cam jumatate din volumul vasului. Se adauga un praf de sare si otetul si se duce la punctul de fierbere.

Cu grija, se sparge un ou pe o farfurie intinsa, astfel incat galbenusul sa ramana intact.  Cu flacara la minim, se rastoarna {incet, cu grija} oul in apa care fierbe. Se aduna imediat albusul in jurul galbenusului cu o lingura. Atunci cand incepe sa se solidifice se adauga celalalt ou, repetand procedeul. Se lasa la fiert pana ce albusul s-a intarit, 3-4 minute. Galbenusul trebuie sa ramana moale. Se scoate fiecare ou cu o spumiera si se lasa sa se scurga de apa.

BecOtetul ajuta oul sa isi mentina forma. Fara acesta, ar fi doar fasii de proteine plutind prin apa.

Se aseaza fiecare ou pe cate una din feliile de paine prajita si se imbraca de sarbatoare in cate o lingura plina de perle de branza. Se decoreaza cu doua frunzulite de patrunjel si se serveste cu 2-3 rosii cherry taiate jumatati.

Timp s-aveti sa incercati, pofta buna sa mancati!

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s