Mini-gogosi cremoase (donut holes)

It you got the {donut} balls

Cum s-a apropiat weekendul … s-a simtit ce urmeaza!

Atunci cand eram mica, weekendurile veneau mereu insotite de un miros de dulce, fie ca era un tort, o placinta cu mere culese din gradina bunicii, crema de zahar ars sau vesnicile si inegalabilele gogosi pe care abia asteptam sa le croiesc pe langa mama. Impletite, turtite, pufoase, umplute, imbracate in toate formele copilariei …

Am cautat sa fac ceva simplu, care sa nu necesite crestere,  sa fie pufos la interior, aromat si poate chiar cremos pentru a nu mai vrea o umplutura … niciodata! (dar, ca sa vezi, merge perfect cu dulceata de visine, nene) Secretul zace in smantana! (Am gasit inspiratie aici si am modificat dupa bunul plac)

bite it!

beat it!

we bring the {dough} to the {nut}

fry it!

sunny desserts, sunny honey days

Ingrediente:

  • 100 g iaurt
  • 100 g smantana (eu o prefer pe cea vrac de la Angst, e fina, cremoasa, divina)
  • 150 g faina alba de grau
  • 1/3 fiola esenta de vanilie
  • 1/3 fiola esenta de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Se bate oul cu un tel sau furculita, dupa care se incorporeaza iaurtul si smantana. Se adauga esentele, praful de copt si zaharul si se amesteca pana la omogenizare, cam 2 minute. Se presara toata faina si se amesteca necontenit.

Se incinge mult ulei pentru prajit intr-o tigaie. Se ia cate o lingurita de aluat si se impinge in tigaie cu ajutorul degetului aratator. Gogosile se prajesc la foc mic spre mediu pana se rumenesc pe ambele parti.

BecSe prajesc doar cateva (4-5-6, in functie de diametrul tigaii) gogosele o data, astfel incat sa poata fi intoarse/scoase din tigaie cu usurinta si sa nu se lipeasca intre ele. Se prajesc foarte repede, asadar atentie!

Se pun pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta pentru a resorbi excesul de ulei.

Se pudreaza cu zahar {pudra}. Pot fi servite simple sau cu o dulceata acrisoara precum cea de visine.

Sa mai spun ca pandesc ocazia de a transforma reteta in ceva sarat cu ierburi aromate?

Pe data viitoare,

Dragoste!

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s