Gnocchi a la Parisienne, je t’aime!

gnocchi a la parisienne

Ah, as vrea sa fiu succinta! Reteta e fabuloasa: as gati-o si manca-o iar si iar si iar, as gati-o si manca-o iar si iar. Gnocchi sunt pufoase si usoare precum un nor ratacit pe cer deasupra marii sau un fulg grasan in linistea iernii, ciupercile zemoase si glumete ca de regula, iar sosul te face sa faci piruete in timp ce strigi de placere. Niciodata nu poate fi prea multa branza. Sau ciuperci, dar asta am mai spus!

Care va sa zica nu sunt convingatoare? Coborati-va privirile catre ceea ce urmeaza si ciocniti un pahar de alb demi-dulce si-apoi va veti hlizi si voi cu mine!

 

gnocchi a la parisienne_023

butter

gnocchi dought

saute mushrooms

cheese sauce

gnocchi a la parisienne_032

Ingrediente {4 portii}:

200 g ciuperci asortate

(shiitake, oyster, swiss brown etc.)

2 linguri ulei de masline

Galuste frantuzesti (1 portie):

180 ml apa

90 g faina alba

1 lingura mustar dijon

25 g parmezan

2 fire patrunjel

2 fire cimbru/tarhon

3 oua

½ lingura sare

sare, piper

Sos Mornay:

50 g unt

1 lingura cu varf faina alba

300 ml lapte

100 g branza Gruyere

1 praf nucsoara rasa

1 lingura ulei de trufe albe (opt.)

sare

Se pregatesc galustele frantuzesti. Cea mai buna reteta am gasit-o aici.

Ciupercile taiate felii se soteaza in ulei de masline incins, la foc mare. Se sareaza.

Se incinge cuptorul la temperatura mare.

Pentru a prepara sosul Mornay, se face intai un sos bechamel. Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se adauga jumatate din branza Gruyere razuita, sarea, nucsoara si uleiul de trufe. Se amesteca bine.

Se scot galustele de la rece si se amesteca cu ciupercile si jumatate din sosul Mornay. Se toarna intr-un vas termorezistent, dupa care se aseaza restul de sos deasupra, restul de Gruyere si se pudreaza cu cimbru/tarhon si piper.

Se da la cuptor, la temperatura mare, pentru circa 30 minute sau pana se rumeneste. Se presara patrunjel tocat. Se serveste cald.

Bon appetit!

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s