Tortilla spaniola cu praz

Here comes the Sun

Spanish Sun

La Tortilla

M-am trezit la cea dintai ora a diminetii, de nici macar soarele nu ranjea, cu un chef aprig de cartofi si oua si multa, multa branza. Si atunci mi-am spus: Tortilla!

  • 3 cartofi medii
  • 3 oua proaspete
  • 1/2 praz
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei de masline
  • cascaval
  • ulei pt prajit
  • sare, piper

Cartofii se spala, se decojesc si se taie paie scurte si potrivit de subtiri, se prajesc in ulei si se scurg pe un servetel absorbant.
Prazul se taie rondele si se caleste intr-o tigaie de teflon cu o lingura de ulei de masline pana se inmoaie.
Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga smantana si cascavalul ras si se amesteca bine.
Peste prazul calit se aseaza uniform cartofii prajiti, se adauga ouale batute si se lasa la prajit, la foc mic, circa 3-4 minute, pana ce compozitia s-a inchegat si se intoarce cu grija pe cealalta parte cu ajutorul unei farfurii (farfuria se pune capac peste tigaie, se rastoarna, iar apoi se pune inapoi in tigaie cu partea nefacuta in jos). Se lasa 2-3 minute, in functie de cat de prajita se doreste a fi.
Se presara o lingura de patrunjel proaspat tocat pentru un plus de aroma si … Voila! tocmai ai facut Tortilla spaniola! :)

Buen apetito, beloveds!

Un gând despre &8222;Tortilla spaniola cu praz&8221;

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s