Conopida, praz si broccoli la cuptor

cono
007
broccoli
Cauliflower&Broccoli&Leek
Ladleful00005
Coriander
Ladleful000009
sauce mix
Ladleful00008

Nu cred ca am avut ocazia ca anul acesta sa gatesc broccoli, insa conopida nu a contenit sa lipseasca din meniu de prin vara pan’ aseara.  Cum nu am avut in minte reteta ideala pentru a combina cele trei ingrediente vedeta – conopida, broccoli si praz, si oricum nu sunt setata pentru a respecta cu strictete o reteta, am cotrobait internetul si am gasit ceva care sa ma inspire.

Asadar, ingredientele pentru 4 portii:

  • 2 praz
  • 1/2 broccoli
  • 1/2 conopida
  • 125g smantana
  • 100g telemea
  • 1 legatura marar proaspat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingura condiment nemtesc pentru paine
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 linguri pesmet
  • ulei de masline/unt
  • sare, piper
  •  
Conopida si broccoli-ul se desfac in buchetele, cotoarele se taie rondele. Buchetele se pun   intr-o sita si se spala intr-un dus de apa clocotita, dupa care se prepara in baie de abur. Daca nu aveti un vas special pentru preparare la abur, se poate improviza cu usurinta, la fel cum am procedat si eu. Se aduce la fierbere o oala mare cu apa peste care se pune sita cu legumele si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc mare timp de 15 minute, dupa care se scot la racit.
 
Prazul se taie rondele subtiri si se caleste impreuna cu cotoarele de conopida si broccoli cu o lingura de ulei de masline pana ce devin aurii. Se prepara sosul. Intr-un bol se amesteca smantana, laptele, 1 lingurita de coriandru macinat, condimentul nemtesc pentru paine, jumatate din legatura de marar tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se incinge cuptorul la temperatura mare. Intre timp, se unge cu ulei de masline un vas termorezistent si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza uniform conopida si broccoli-ul, prazul si cotoarele calite, telemeaua rasa sau faramitata, in functie de textura, se presara cealalta jumatate de legatura de marar tocata marunt, 1 lingurita de coriandru macinat, sare si piper dupa gust, si se adauga sosul*. *Pentru un plus de consistenta si pentru a se inchega compozitia, se pot adauga doua oua batute in sos. Tava se da la cuptor pentru 15 minute, la foc mediu. Se serveste cald.
 
Bon appetit!

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s