Oua benedict – Medalia bucatarului somnoros

Eggs Benedict
Ladleful
Eggs Benedict
paine_prajita
Sesame Oil

oua1
Despre obsesia mea pentru susan, proprietatile, aroma fantastica si cum as adauga eu tahini in absolut orice, va voi povesti alta data. In schimb, voi marturisi dragostea profunda pentru magazinul nemtesc de pe Stefan cel Mare. Au de la yena pana la berea nemteasca (ieftina si buna), de la prosoape pana la crackers cu masline, de la ceapa murata la … ulei de susan! :)) (ca sa nu mai spun de produsele bio!)


Asta cere o promisiune: voi reveni cu o serie de poze dupa urmatoarea mea vizita acolo.
Reteta de astazi este una simpla. Cel mai neexperimentat bucatar ar trebuie sa o realizeze cu usurinta, intr-un timp scurt (15 min, sa zicem).

Pentru ca, in conceptia mea, limita decenta si sanatoasa de oua consumabile per saptamana se reduce la doua bucati, am renuntat la sosul olandez din reteta originala. Am renuntat si la feliile de bacon sau pastrama, din moment ce nu rezonez cu ideea de carne procesata/carne rosie – si nu, nu toti gandesc in tandem cu mine – promit o postare viitoare cu ceva cărniță. In curand, prieteni.
In curand si un mars sustinator al proteinelor vegetale – totul pentru oleaginoasele din fiecare, totul pentru Pleurotus!

Ingrediente pentru o portie:

  • 2 oua
  • 2 felii de paine toast
  • 2 linguri de otet de vin
  • ulei de susan sau masline
  • 2 rosii cherry
  • mustar dijon
  • mix de mirodenii pentru paine Gut & Gerne (contine cumin, coriandru, si chimen dulce)
  • sare, piper

Intr-o oala se adauga 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare, cele 2 linguri de otet de vin si un praf din mirodeniile pentru paine. – Acum, pentru a fi mai usor si pentru ca albusul sa nu se destrame, am folosit polonicul pentru a fierbe ouale. E cel mai simplu. Asadar, de indata ce incepe sa fiarba apa, ungeti polonicul cu (foarte) putin ulei, spargeti un ou si scufunda-l usor in apa. Ouale sunt gata in momentul in care albusul s-a intarit, adica dupa 2 – 3 minute, nu mai mult. Galbenusul trebuie sa ramana moale. Scoateti oul cu o lingura cu gauri. Repeta procedeul si cu cel de-al doilea ou.

Painea se unge cu doua picaturi de ulei de susan (sau masline) si se prajeste. Se unge cu un strat subtire de mustar dijon si se impodobeste cu (salata verde, dupa preferinta) rosii cherry taiate felii si oul fiert. Se pudreaza, dupa gust, cu piper.

Mai jos am exemplificat prin poze si sper ca totul sa fie clar ca lacrima. Pentru sugestii, intrebari sau nelamuriri va stau la dispozitie intotdeauna :)

S-aveti pofta!
Dragoste.

Un gând despre &8222;Oua benedict – Medalia bucatarului somnoros&8221;

Leave your impression

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s