Velouté. Ciulama usturoiata cu ciuperci

[və.lu.te], from the French adjectival form of velour, meaning velvety.

Bon appetit!

As gati ciupercile sub orice pretext si cu orice ocazie. Le-as gusta servite pe Robert Downey Jr. la fiecare masa, in fiecare casa. Sandvis, salate, pizza, paste, supe, umplute, saute, ciulama, oricum. Numeste un fel de mancare, eu il voi manca transforma in ciuperci.

Imi voi incheia povestea de dragoste confesiunea doar pentru ceva cu mult mai bun: sa gatim o fantastica ciulama!

mushroomies

We are the champignons, my friend

butter I don't wanna

there is shroom for everybody

cooking amazeness

cooking with wine while whining about cooking on wine

garlic

Lady mamaliga (-ga)

Finish him, Sweetality granted

Ingredients {6 servings}: Ingrediente {6 portii}:
1 kg fresh champignon mushrooms
300 g sour cream
2 tablespoons wheat flour
1 large glass of milk
35 g butter
1 large golden onion
1 garlic head
salt, black grinded pepper
1 kg ciuperci champignons proaspete
300 g smantana
2 linguri faina alba de grau
1 pahar mare lapte
35 g unt
1 ceapa mare aurie
1 capatana usturoi
sare, piper negru macinat

Ciupercile: se rup piciorusele, se curata de pielita si se spala bine. Se lasa la scurs pe un prosop de hartie, dupa care se taie jumatati de felii.

Ceapa se taie marunt sau se da prin razatoare, dupa preferinta. Usturoiul (curatat si spalat) se zdrobeste sub manerul cutitului, dupa care se toaca fin.

Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste untul si se caleste ceapa la foc mic, pana ce devine sticloasa. Se adauga ciupercile si usturoiul si se gatesc cu capac, in suc propriu. Dupa ce zeama a scazut, se adauga 1 pahar cu apa fierbinte si se gateste in continuare, dar la foc mediu, timp de 10-15 minute. Se amesteca constant.

Separat se pregateste sosul. Intr-un bol se amesteca laptele, smantana, faina, sarea si piperul pana ce se formeaza o compozitie omogena care ulterior se adauga ciupercilor, pe foc (mic). Se amesteca din cand in cand, pentru ultimile 10 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, se opreste focul si se lasa la odihnit inca 10 minute. Se presara patrunjel proaspat tocat.

Se serveste cald cu mamaliga (retata pentru incepatori, curand) si un pahar de vin alb.

Pofta buna!

Do you have mushroom for more? Pahar de martini

About these ads

Leave your impression

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s